Polen

Uit Polen: Zespół Pieśni i Tańca Krëbane

De groep is opgericht in 1981 en komt uit de streek 'Pommeren' met hoofdstad ‘Brusy’. Hun groepsnaam verwijst naar de lokale etnische subgroup Kashubians. De dansgroep bestaat uit maar liefst 250 leden in 9 verschillende groepen. Ze hebben een eigen huisorkest met instrumenten zoals: accordion, viool, bass, klarinet, trompet en enkele instrumenten specifiek uit hun streek. Uiteraard brengt de dansgroep hun dansen in traditionele kostuums van Kashubia en uit Polen.

Zespół Pieśni i Tańca Krëbane is een professionele dansgroep met 43 jaar ervaring, die ze hebben opgehaald uit optredens in binnen -en buitenland o.a. Kroatië en Duitsland (2023), Bulgarije (2022), Tjechië (2017), Sicily (2015), ...

Zij organiseren ook zelf een festival in Brusy van 22 juli tot 29 juli, waar dit jaar Die Spelewei op aanwezig zal zijn! Zo kunnen ze alvast kennismaken!

Verblijf

De dansgroep komt aan op vrijdag 9 augustus met de bus. Zij  vertrekken terug naar huis op woensdag 14 augustus met de bus (exacte uur nog af te spreken). De groep bestaat uit 35 personen.

Sociale media