De wereld danst in Westerlo

ZOEKTOCHT NAAR GASTGEZINNEN

De voorbereidingen voor het Internationaal Folklorefestival in 2023 zijn volop bezig. In de zomer van 2023 verwelkomen wij Frankrijk, Tsjechië en China om de pannen van het dak te dansen. 

Zonder gastgezinnen is er geen Internationaal Folklorefestival. Hiervoor hopen we opnieuw te kunnen rekenen op een aantal enthousiaste gastgezinnen die de deelnemers gedurende een 5-tal dagen kunnen en willen huisvesten. 

Wat houdt gastouder zijn nu juist in? Een gastouder ontvangt twee of meer deelnemers bij hun thuis. Iedere gastouder zorgt deze periode voor een slaapplaats, dagelijkse maaltijden en vervoer. Binnen deze periode zijn er allerhande activiteiten en optredens gepland. Zo start het festival met een verbroederingsavond. Dit is een initiatiemoment, waar elke groep enkele eenvoudige dansjes aanleert. Verder staan er ook enkele optredens op het programma, waar elke gastouder kan genieten van een gratis spektakel en een gezellige sfeer. Natuurlijk zijn er ook vrije momenten voorzien waar elke gastouder fantastische momenten met hun gasten kunnen beleven, waar ongetwijfeld eeuwige herinneringen uit voortvloeien. Afsluitend zetten wij al onze gastouders in de bloemetjes met een gastouderdiner. 

Indien jij hier interesse in hebt, kan u ons dit laten weten via: https://diespelewei.us10.list-manage.com/subscribe... 

Internationaal Folklorefestival Westerlo

Op het mooiste terras van de Kempen, de voortuin van het prachtige gemeentehuis en voormalig Kasteel Jeanne De Merode, kan u genieten op zaterdag 12 en zondag 13 augustus 2023 van authentieke dansen en muziek uit verschillende windstreken. Dit jaar verwelkomen wij volgende groepen: Frankrijk, Tsjechië, China en Vlaanderen. Het kleurrijke en wervelende spektakel is ieder jaar opnieuw een unieke kennismaking met de folklore van andere culturen!

Naast fantastische dansoptredens vanuit verschillende werelddelen is er tijdens het Internationaal Folklorefestival meer te ontdekken. De jongsten onder ons kunnen zich bovendien vermaken met volksspelen en een springkasteel. Verder zal niemand met een lege maag naar huis vertrekken. De catering staat klaar voor iedereen een klein of een groot hongertje. Laat je verrassen door specifieke smaken van over heel de wereld!

Het Internationaal Folklorefestival is een organisatie van Volkskunstgroep Die Spelewei vzw en Toerisme Westerlo vzw. Elk jaar staan er weer een tal van sponsers klaar om dit evenement mee mogelijk te maken. Het festival trekt jaarlijks zo'n 2000 bezoekers die komen genieten van de gezellige sfeer en hun laten betoveren door schitterende dansoptredens!

Op deze website vindt u heel wat praktische informatie. Om alvast in de sfeer te komen, kan u alvast foto's bekijken van de vorige edities.

Moesten er vragen zijn, kan u steeds bij ons terecht! Wij proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen.