De wereld danst in Westerlo

NIEUWSFLASH: Annulatie Internationaal Folklorefestival 2020 wegens maatregelen Coronavirus

Met spijt in het hart is het comité van het Internationaal Folklorefestival van Westerlo genoodzaakt om de Internationaal Folklorefestival van 2020 te annuleren naar aanleiding van het verbod op grote evenementen tot en met 31 augustus 2020 opgelegd door de overheid. Niet getreurd! In 2021 zijn weer van de partij. Het doet ons zeer veel pijn, maar voor nu is dit de enigste juiste beslissing. Een jaartje langer wachten, maar hopelijk zien wij elkaar opnieuw terug voor een spetterende 54e editie van het Internationaal Folklorefestival vol danskriebels, mooie herinneringen en amusement!

Internationaal Folklorefestival Westerlo

Op zaterdag 15, zondag 16 en dinsdag 18 augustus 2020 bent u van harte welkom in Westerlo voor de 54ste editie van het Internationaal Folklorefestival Westerlo.

Op het mooiste terras van de Kempen, de voortuin van het prachtige gemeentehuis en voormalig Kasteel Jeanne De Merode, kan u genieten van authentieke dansen en muziek uit verschillende windstreken. Het kleurrijke en wervelende spektakel is ieder jaar opnieuw een unieke kennismaking met de folklore van andere culturen!

In 2020 brengen wij opnieuw een veelbelovend programma met verschillende dansensembles uit verschillende hoeken van de wereld: Colombia, Oekraïne, Thailand en Vlaanderen zullen te zien zijn op het podium. Het beloven dus weer spetterende optredens en een fantastische sfeer.

Naast fantastische dansoptredens vanuit verschillende werelddelen is er tijdens het Internationaal Folklorefestival meer te ontdekken. De jongsten onder ons kunnen zich bovendien vermaken met volksspelen en een springkasteel. Verder zal niemand met een lege maag naar huis vertrekken. De catering staat klaar voor iedereen een klein of een groot hongertje. Laat je verrassen door specifieke smaken van over heel de wereld!

Het Internationaal Folklorefestival is een organisatie van Volkskunstgroep Die Spelewei vzw en Toerisme Westerlo vzw. Elk jaar staan er weer een tal van sponsers klaar om dit evenement mee mogelijk te maken. Het festival trekt jaarlijks zo'n 2000 bezoekers die komen genieten van de gezellige sfeer en hun laten betoveren door schitterende dansoptredens!

Op deze website vindt u heel wat praktische informatie. Om alvast in de sfeer te komen, kan u alvast foto's bekijken van de vorige edities.

Moesten er vragen zijn, kan u steeds bij ons terecht! Wij proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Jullie zijn alvast van harte welkom. Tot in augustus!