De wereld danst in Westerlo

NIEUWSFLASH: opstart editie 2023

We zijn gestart aan de voorbereidingen voor ons eerste ‘post covid’ Internationaal folklorefestival. In de zomer van 2023 zouden we graag opnieuw volksdansgroepen ontvangen en de wereld te laten dansen in Westerlo.

Hiervoor hopen we opnieuw te kunnen rekenen op een aantal enthousiaste gastgezinnen die de deelnemers gedurende een 5-tal dagen kunnen huisvesten. We zijn er vroeg bij zodat we zeker voldoende tijd hebben om voor iedereen een liefdevolle thuis kunnen vinden. We beseffen namelijk dat het na 3 jaar afwezigheid misschien nog een grotere uitdaging gaat worden om voor iedereen een gastgezin te vinden. Er zijn voorlopig nog geen groepen gecontacteerd dus we kunnen nog niet met zekerheid zeggen welke gasten er gaan komen. Maar we willen wel al een stand van zaken opnemen zodat we kunnen inschatten hoeveel gasten we kunnen uitnodigen

Wat we wel al kunnen zeggen is dit: het festival zal doorgaan in het weekend van de 2e zondag van augustus. De groepen worden verwacht op vrijdag 11 augustus 2023 en vertrekken op woensdag 16 augustus 2023

Dan rest ons nog een belangrijke vraag. Zie jij het zitten om (opnieuw) gastgezin te worden? Zo ja, vul dan onze (zeer) korte enquête in. Op deze manier krijgen wij een beter zicht over de aantallen.

Vanaf we meer zekerheid hebben over hoe ons komende festival er zal uitzien houden we jullie uiteraard op de hoogte. Indien jullie zelf nog iemand kennen, collega’s, buren, vrienden, familie… die eventueel geïnteresseerd zouden zijn, geef ons dan zeker die gegevens door.

https://diespelewei.us10.list-manage.com/subscribe...

Internationaal Folklorefestival Westerlo

Op het mooiste terras van de Kempen, de voortuin van het prachtige gemeentehuis en voormalig Kasteel Jeanne De Merode, kan u genieten van authentieke dansen en muziek uit verschillende windstreken. Het kleurrijke en wervelende spektakel is ieder jaar opnieuw een unieke kennismaking met de folklore van andere culturen!

Naast fantastische dansoptredens vanuit verschillende werelddelen is er tijdens het Internationaal Folklorefestival meer te ontdekken. De jongsten onder ons kunnen zich bovendien vermaken met volksspelen en een springkasteel. Verder zal niemand met een lege maag naar huis vertrekken. De catering staat klaar voor iedereen een klein of een groot hongertje. Laat je verrassen door specifieke smaken van over heel de wereld!

Het Internationaal Folklorefestival is een organisatie van Volkskunstgroep Die Spelewei vzw en Toerisme Westerlo vzw. Elk jaar staan er weer een tal van sponsers klaar om dit evenement mee mogelijk te maken. Het festival trekt jaarlijks zo'n 2000 bezoekers die komen genieten van de gezellige sfeer en hun laten betoveren door schitterende dansoptredens!

Op deze website vindt u heel wat praktische informatie. Om alvast in de sfeer te komen, kan u alvast foto's bekijken van de vorige edities.

Moesten er vragen zijn, kan u steeds bij ons terecht! Wij proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen.